• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Vakantie foto’s en me-time overal

Vakantie en me-time

Terugblik fotorolletje 

Sommige van mijn vrienden gaan op vakantie in corona tijd. Zo mooi alle foto’s te zien op Facebook en Instagram . Ik ben sinds Corona er is, niet meer in het buitenland geweest. Af en toe kijk ik in mijn fotoalbums. Oké even een uitleg geven aan jongeren die deze blog lezen. Vroeger ging je op vakantie met een camera en fotorolletje. Wanneer je terugkwam bracht je het naar een fotowinkel en die ontwikkelde de fotorolletjes. Na een week kon je de foto’s ophalen en bekijken. (De wereld nu, is dat je een foto maakt en meteen ziet.) Het was balen wanneer een paar foto’s mislukt waren. Dus betaalde je voor de beste foto’s. Ik was echt iemand die ze meteen plakte in de album en mijn verhaal erbij schreef. Met sentiment alle herinneringen ophalen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het een boek was vol real live Instagram plaatjes zonder filter. 

Stapels fotoalbums opruimen

Al mijn vakantieboeken tevoorschijn gehaald en ontdekt wat een grote stapel het is. Sommige boeken kijk ik echt terug met een goed gevoel. Een lach, traan, liefde, samen, alleen reizen en terugdenkend aan het fotomoment waar ik was? Hoe het voelde de warme dagen met veel zon op je huid. De bittere kou voelen en elke keer denkend dat ik het niet ga overleven. Tromso is een stad in Noorwegen in december kan het min 20 graden buiten zijn. Je kunt er wandelen en met de kabelbaan naar de top van de berg. Toch gedaan en overleefd. Ik ben een reiziger die geniet van elk moment in het land, stad en dorp. Ik hou van praten met mensen, lekker eten, de natuur zien, de geschiedenis ophalen en de lucht. 

De cultuur en tradities opsnuiven

Waar ik ook naar toe vlieg en het land binnenkom, de lokale mensen ontmoeten is het echt leven om de cultuur te leren begrijpen.Zo heb ik een ceremonie gezien in Cuba die werd gehouden in de hoofdstad Havanna. (Afrikaanse religies, Santeria). Ik was blij dat de gids me mee had gevraagd naar de wijk te lopen en dit te zien. Het kijken naar de gezichten van de mensen, de dans, kledingkeuze en kleuren van de goden, de trotsheid, de uitstraling alles was compleet. De kinderen speelden en dansden ook mee. De ouderen werden geëerd en de passie voor de muziek spat ervan af.  

Eten is overal anders. Ik zet al mijn zintuigen open en geniet van de geur en smaak. Vooral de Stifado uit  Griekenland of een pizza, spaghetti uit Italie. Of de ‘moros y cristianos’ uit Cuba. Palacinka in Joegoslavie. Mosselen in Spanje in een verse tomatensaus gemaakt. 

Je moet echt naar New-Zealand gaan om natuur te zien. De bomen daar zijn zo oneindig hoog nog nooit gezien. Australia het land met alle dieren en Great Barrier Reef. Costa Rica, vlinders, apen, spinnen, planten. 

Door de stad Pompei te lopen de opgravingen te zien vond ik indrukwekkend. Je loopt daar rond waar de vulkaan langs is geweest de straten de stoep de mensen. In Zuid-Afrika naar Kaap de Goede Hoop kende ik van geschiedenis boeken en daar sta je dan op de foto dat je daar bent geweest… De zwaarden in Noorwegen ‘Sverd i Fjell’ herdenkingsmonument in Hafsfjord. 

De lucht heeft te maken met de geuren van het land. Griekenland de olijfbomen, Suriname op Zanderij (luchthaven) de tropische hitte op je huid en de geur van mijn geboorteland is niet uit te leggen, De rode zand in de center bij Ayers Rock Australia, vergeet ik nooit. 

Groepsreizen 

All die fotoalbums waar moet ik beginnen? Het is een lach en traan met groepsreizen de dynamiek is altijd spannend of dat goed gaat in elke reis. De eerste week is het gezellig de tweede week beetje irritaties en de derde week vele ruzies onderling. Ik heb met sommige reizen goede vrienden aan overgehouden. Groepreizen vind ik een gemak, zeker met Djoser heb ik goede ervaring. Je wordt gebracht naar de stad, hotel, kamer en vrijgelaten. De volgende dag vertrek je naar de volgende locatie met bus. Je kunt sommige activiteiten boeken als je dat wilt, maar je moet niets. Elke reis bracht mij prettige ervaringen. Griekenland van eiland naar eiland hoppen, New-Zealand rondreis , Costa Rica Panama rondreis. Met de personeelsvereniging Oranje Leeuw had ik een mooie rondreis langs Monaco en Zuid-Frankrijk, Luxemburg, Engeland Ierland, 

Me, myself and I

Wanneer je alleen reist is het me, myself and I. Wat daar heerlijk aan is, is je eigen ritme bepalen en planning van je dag. Je hoeft het niet te delen en rekening te houden met de ander. Ik kan spontaan koffie drinken altijd Starbucks voor Wifi. Of gewoon op een bankje zitten en mensen kijken. Musea’s genoeg of voorstellingen. Ik boek ze en doe waar ik zin in heb. Reizen alleen is echt me-time in pure zin van het leven. Daarom blijft het een geweldige mooie herinnering. Ik zie het in de foto’s. Meer bewust genomen en niet omdat het moet, omdat we weer verder moeten. Er zijn voordelen wanneer je alleen reist, me-time overal. De vlucht, je hotelkamer, opstaan, wandelen, zitten en meer me-time momenten. Nadelen zijn dat je soms lastig gevallen kan worden of foto’s van jezelf nemen altijd een ander vragen. Op Schiphol de uitleg geven waar je bent geweest en meer van dat soort vragen. Stedentrips vind ik leuk om drie/vijf dagen wandelen/ fietsen/openbaar vervoer in een stad. Berlijn was geweldig, Parijs, Londen en Brussel.

Vakantie en me-time

Met partner of vrienden/familie reizen

Samenreizen met partner of vrienden. Ik hou van deze reizen omdat je elkaar kent en het voelt vertrouwd om samen alles te doen en gezellig lang te tafelen of brunchen wijn en wijn drinken. Je hebt al van te voren afgesproken wat je gaat doen en daardoor makkelijker opstaan en ritme aan elkaar aanpassen om de volgende musea, park, architectuur te zien. Of spontaan in Londen tegen elkaar te zeggen we gaan shoppen we zien elkaar over een uur daar. In Venetië vond ik het romantisch de fotos te zien van de bekende plekken. Zo een mooie historische stad en centrum. Het is zo een decor waar je weer verliefd op elkaar wordt en de wijn, muziek een rol spelen. Of in Cuba samen salsa dansen tot in de late uren. 

Vakantie en me-time

Corona in buitenland 

De laatste paar jaren vanwege in meeste landen Corana, reis ik niet meer. Maar ik kijk graag terug naar de foto’s in mijn albums. Het is mijn verleden die ik met plezier draag en geniet dat ik het land, de stad, de mensen heb ontmoet en gezien. Het blijft een ‘memorie forever’. Wat er ook in dit tijdperk met corona gebeurd in alle landen,  “ We always have Paris. “  Dus wie weet 2022 Parijs bezoeken. Alleen of samen…

Joyousness me-time

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

En daar hoort reizen en ontdekken van landen ook bij. Wat was jouw mooiste reis?

Verginia Spier 

Labels:, , , , , , , , , , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time