• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Mijn leven is best druk

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Aartie Ramautarsing. Ik stelde haar vier vragen over me- time. 

Aartie Ramautarsing me-time interview

Wie ben ik? (Privé)

Ik word omschreven als iemand die open-minded is en veel rust uitstraalt. Ik kan me daar zeker in vinden. Samen met mijn partner woon ik in Rotterdam, langs de Nieuwe Maas. Ik ben een echte mensen-mens en ben zelf ook altijd nieuwsgierig naar het verhaal van anderen. Maar waar ik ook erg van geniet zijn verre reizen maken en goed eten. 

Wat doe ik(werk)

In mijn professionele leven heb ik mijn eigen social media marketingbureau. Ik werk vooral met vrouwelijke ondernemers die de marketing en het beheer van hun social kanalen aan mij overlaten. En wanneer ik ruimte heb, ben ik door grotere bedrijven in te huren voor interimklussen. Een leuke afwisseling, want ik kom zoveel leuke mensen tegen.

Mijn wens met me-time nemen is…

Om mezelf weer te aarden. Mijn leven is best druk, daarom vind ik het belangrijk om tijd voor mezelf in te plannen. Even opladen. Want wanneer mijn energie op is, ben ik niet voorruit te branden.

Je top drie voor me-time zijn: 

  • Een bezoek aan mijn schoonheidsspecialiste. Mijn non-negiotable. 
  • Heerlijk op de bank een serietje kijken.
  • Pilates; hier ga ik helemaal op in de bewegingen en vergeet ik alles om me heen.

Dank je wel Aartie voor het delen van me-time

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Dagelijks stilte momenten inbouwen.

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Angligène Servania – Woods. Ik stelde haar vier vragen over me- time. 

Wie ben ik? (Privé)

Een ambitieuze vrouw en leider, met een vleugje humor. Ik geniet van goede gesprekken over het leven, verbinden, ambities, samenwerkingen, muziek, goede whiskey en gezelligheid. Ik geniet van mijn vakanties vooral als het gaat om kennismaken met nieuwe culturen. Ik vind vriendschap en persoonlijke aandacht belangrijk.

Wat doe ik(werk)?

Ik werk dagelijks met ambitieuze professionals in de juridische- en financiele sector die steeds groter impact maken en willen bijdragen aan de samenleving. Dit doe ik als leiderschap-, mindset en performance coach, mentor en trainer. Mijn hart gaat sneller kloppen van mijn werk als mentor om professionals met een etnische achtergrond te zien groeien als leider in de corporate wereld. Dit mag ik doen via de organisatie Roots Inspire en verder mag ik succesvolle vrouwen begeleiden met mijn methode the Female Frame in Business waardoor ze succesvol zijn op authentieke wijze.

Mijn wens met me-time nemen is:

Ik werk niet met wensen maar doelen. Wens klinkt als ver van mijn bed show en ik haal het liever naar mij toe😉. Vaker vakantie vieren, zonsondergangen opzoeken en dagelijks stilte momenten inbouwen.

Je top drie voor me-time zijn:

1 op 1 sporten, heerlijk genieten van jazz muziek en een goed boek, strandwandeling maken.

Dank je wel Angligène voor het delen van me-time

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Angligène Servania - Woods

Heel leuk om op deze manier even over mezelf na te denken

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Denice Dest-Heijne. Ik stelde haar vier vragen over me- time.

Denice Dest-Heijne

Wie ben ik? 

Ik ben een levensgenieter, vrouw, echtgenote, moeder, zus en dochter van een fantastische krachtige mooie Surinaamse vrouw en man. Ik hou van de liefde en de liefde houdt van mij. Ik ben een creatieve, nieuwsgierige, goedlachse doorzetter die geen beproeving uit de weg gaat. Mijn harde kern zou mij omschrijven als een liefdevolle warme vrouw die heel dicht bij zichzelf staat, loyaal is en nooit oordeelt en respect hoog op haar waarde lijst heeft staan. Ik heb mijn dierbaren weleens gevraagd hoe ze mij zien en/of ze mij kunnen omschrijven en een mooier antwoord op deze vraag kon ik mij niet wensen.

Wat doe ik

Ik ben ondernemer en heb al 16 jaar mijn eigen bedrijf PressPlayCoaching en ik werk als presentatrice/Maitre voor WarnerBros die het programma FirstDates produceren voor BNNVARA. Ik laat mensen graag lachen en ik probeer zo vaak als ik kan mensen weten hoe belangrijk, uniek en mooi ze zijn. En zeker niet onbelangrijk Ik hou samen met mijn man onvoorwaardelijk van en zorg met heel mijn liefdevolle hart voor onze 2 grootste geschenken, onze mooie twins, onze toetepoeties Idris en Jazz.

Mijn wens met me-time nemen is

Dat ik er met volle teugen van kan genieten en mij geen enkele seconde schuldig voel dat ik op dat moment ervoor kies om de tijd die schaars is volledig aan mezelf te besteden.

Je top drie voor me-time zijn: 

  • Therapeutische massage van 90 min 
  • Mezelf een avond en nacht omringen met andere levensgenieters en dansen alsof er geen morgen is. 
  • Om 5:45 in stilte mijn kracht training, ademhaling en rek oefeningen doen. Stilte voor de welkome storm. 

Heel leuk om op deze manier even over mezelf na te denken en mij te realiseren dat ik het super goed doe en heb.

Thanks voor deze leuke ervaring. 

Dank je wel Denice voor het delen van me-time

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Joyousness me-time Valentijn 2024

Keukenhof 2023 Joyousness me-time

Wat is romantiek?

Ervaar jij weleens van die romantische momenten met Valentijn in je relatie, net zoals in een film? Of ben je te druk met je werk, gezin en maak je er geen tijd voor? Of je denkt er niet aan, om te beginnen/plannen wanneer? Valentijn is dan zo een dag dat je anoniem een bericht naar iemand mag sturen. Het wordt zo commercieel verplicht gemaakt om met je geliefde deze dag romantisch te ervaren. De reacties op social media over Valentijn zijn verschillend.’ Valentijn is toch elke dag? Hij houdt van mij, ik van hem het is toch goed zo!’

Waarom anoniem?

Ik heb in het verleden wel een paar anonieme kaarten ontvangen. Waarom anoniem dacht ik? Ik weet tot op heden niet van wie ze kwamen? Is toch ook een beetje humor in. Ik vind je leuk maar ik zeg niet wie ik ben. Dan leer je de ander toch niet kennen? Oh dat bedoelen ze met Valentijn het blijft anoniem. Zelf heb ik nog nooit één gestuurd tenzij ik echt verliefd was en in een relatie was, dan gaf ik hem een mooie kaart met een passende tekst aan mijn schat.

Romantisch

Niet iedereen is romantisch en waarom zou je eigenlijk wachten tot Valentijnsdag? Ja waarom, alleen op deze dag? Het kan voor een relatie die beginnend is of langdurig een goede reminder zijn elk jaar! Heb je die dag nodig als reminder?

Zingen met Valentijn

Er zijn verschillende artiesten die zingen over de liefde. Ik hou hiervan als de tekst klopt. Je kent ze wel: 

Just the way you are van Bruno Mars

I just called to say I love you Stevie Wonder

Perfect Ed Sheeran 

When you say nothing at all Ronan Keeting

Wonderful tonight Eric Clapton

Tekst van een lied

Dit vind ik het mooiste lied, dat geschreven is in de Spaanse taal. Ik heb de vertaling gevonden ben benieuwd wat je ervan vindt?

Song: Burbajas de amor ‘Juan Luis Guerra’

Ik heb een hart,

verminkt door hoop en verstand.

Ik heb een hart,

dat vroeg opstaat, waar dan ook.

En dit hart

opent zich van ongeduld bij jouw stem.

mijn arm hart,

dat jouw verstand niet kan strikken.

Bron: songteksten net

Is dit een mooi Valentijn gedicht, het raakt voor mij de essentie en luister naar het lied op Spotify of iTunes en laat me weten wat je ervan vindt?

All you need is love op 14 februari 2024.

Geniet van deze dag met je geliefde en als je alleen bent koop een bos rozen voor jezelf. Dat heb je verdient omdat je van jezelf houdt.

Joyousness me-time

Verginia Spier 

Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

2024: Een Frisse Start met Me-Time

Het nieuwe jaar staat voor de deur en met de start van 2024 komt de kans om opnieuw te beginnen, om doelen te stellen en misschien wel het belangrijkste van alles: meer tijd voor jezelf vrijmaken.

Joyousness me-time

Me-time

In onze drukke levens kan het soms moeilijk zijn om ruimte te vinden voor me-time. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Me-time is niet alleen een moment van ontspanning, maar ook een cruciale tijd om op te laden, na te denken en te groeien. 

Het stelt ons in staat om even afstand te nemen van de hectiek van alledag, om te reflecteren op onze doelen en prioriteiten, en om de batterijen op te laden voor wat er komen gaat.

Hoe?

Een van de beste manieren om meer me-time te integreren, is door het te plannen en te omarmen als een essentieel onderdeel van onze routine. Dit kan betekenen dat je bewust tijd vrijmaakt voor activiteiten die je ontspannen en gelukkig maken, zoals wandelen in de natuur, het lezen van een boek, tuinieren of gewoon genieten van een rustig moment alleen.

Leiderschap over ons eigen leven begint vaak met het nemen van de verantwoordelijkheid voor onze tijd en ons welzijn. Het betekent keuzes maken die ons ondersteunen, niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk niveau. 

Wanneer?

Door jezelf die ruimte te geven, geef je jezelf de kans om sterker en veerkrachtiger te worden, klaar om het beste van jezelf te geven in andere aspecten van het leven, zoals werk en relaties.

Terwijl het nieuwe jaar nadert, laten we de intentie zetten om meer me-time te omarmen. Laten we ons niet alleen richten op doelen die buiten onszelf liggen, maar ook op het koesteren van onze eigen innerlijke rust en geluk.

En laten we vooral niet vergeten om die momenten van rust en reflectie te delen, want zoals de waardevolle verhalen die we koesteren, zijn ook deze momenten van me-time de moeite waard om te delen.

Joyousness me-time

Verginia Spier 

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk 

Gezond 2024 met meer me-time 

De vreugde van zelfzorg

Met de feestdagen in het vooruitzicht willen we allemaal genieten van warme momenten, sprankelende lichtjes en betekenisvolle ontmoetingen. Terwijl we ons verheugen op de komende festiviteiten, wil ik graag een persoonlijke noot toevoegen aan deze bijzondere tijd van het jaar.

Druk druk

Te midden van het feestgedruis en de feestelijke drukte, wil ik pleiten voor een speciaal soort verlangen: Me-Time. In een wereld die vaak draait om het vervullen van wensen voor anderen, laten we niet vergeten om wat tijd voor onszelf te reserveren.

Joyousness me-time
Joyousness me-time

Kerst is niet alleen een seizoen van geven; het is ook een tijd om te ontvangen, niet alleen van anderen, maar ook van jezelf. Dus, dit jaar, laat ons allemaal een verlanglijstje maken met één speciale wens bovenaan: me-time. Het is het perfecte cadeau dat we onszelf kunnen geven, gevuld met rustige wandelingen, serene momenten in de tuin en kostbare tijd om te reflecteren.

Laat deze feestdagen een gelegenheid zijn om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven en jezelf te trakteren op wat broodnodige ontspanning. 

Me-time

Of het nu gaat om een rustige middag met een goed boek, een wandeling in het winterse landschap of een paar momenten van bezinning bij kaarslicht, geef jezelf toestemming om even op adem te komen.

Terwijl we samen het kerstseizoen vieren, laten we niet alleen de warmte van vriendschap en familie koesteren, maar ook de vreugde van zelfzorg. Laten we onze verhalen delen, niet alleen met woorden maar ook met beelden die de vreugde van me-time vastleggen.

Ik wens je een vrolijk kerstfeest en hoop dat je de tijd vindt om te genieten van de magie van de feestdagen en van kostbare momenten van me-time. Samen maken we er een mooi feest van. Me-time jij bent belangrijk.

Met warme groeten

Joyousness me-time

Zorg goed voor jezelf

Verginia Spier

Herfst, bladeren, paddestoelen en warme chocolademelk

Herfst 2023

De herfst is een seizoen dat perfect past bij de liefhebbers van “me-time.” Voor mij is dit de mooiste seizoen waar ik van de kleuren niet genoeg van krijgen. De kleuren van de bladeren transformeren de wereld om ons heen in een schilderachtig spektakel. Het is een tijd waarin we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kunnen genieten van de rust en de prachtige veranderingen in de natuur.

Bos wandeling

Als je door het bos wandelt tijdens de herfst, kun je niet anders dan gefascineerd raken door de verschillende tinten rood, geel en oranje die de bladeren aannemen. Durf om je heen te kijken.

Het knisperende geluid van de bladeren onder je voeten en de aangename koelte in de lucht maken dit seizoen perfect, voor ontspannende wandelingen. Voor de liefhebbers van tuinieren is de herfst ook het moment om na te denken over het voorbereiden van de tuin voor de winter. Heb jij de tulpenbollen al gepland?

Paddestoelen

Een ander prachtig aspect van de herfst zijn de paddestoelen die uit de grond schieten. Ze lijken uit het niets te verschijnen en dragen bij aan de betovering van het seizoen. Voor degenen die houden van het delen van verhalen, is de herfst ook een tijd om mythen en legendes te delen over deze mysterieuze schimmels.

Joyousness me-time herfst

Warme chocolademelk

Na een verkwikkende wandeling of het verzamelen van herfstbladeren en paddestoelen, is er niets zo geruststellend als het genieten van een warme kop chocolademelk. Het knusse gevoel van de warme drank verwarmt niet alleen je lichaam maar ook je ziel. Het is een moment om te ontspannen en je gedachten te delen met vrienden en familie.

Winter

Terwijl de herfst in volle gang is, kunnen we niet anders dan denken aan de winter die voor de deur staat. De eerste tekenen van vorst herinneren ons eraan dat er nog meer gezellige momenten in het verschiet liggen. Het vooruitzicht van sneeuw en knusse avonden bij de open haard is iets om naar uit te kijken.

Me-Time

De herfst is een seizoen vol prachtige kleuren, rustige wandelingen, mysterieuze paddestoelen, warme chocolademelk en de belofte van de winter. Het is de perfecte tijd om te genieten van “me-time” en verhalen te delen, en het herinnert ons eraan dat de natuur ons elk seizoen iet bijzonders te bieden heeft. 

Joyousness me-time

Verginia Spier 

Zorg goed voor jezelf

Op het eind denk ik aan hun gevecht.

Waarom wandel je voor Pink Ribbon?

Ik moet, ik heb een aantal vriendinnen verloren aan borstkanker. 

Elke keer wanneer ik de medaille ontvang op het eind denk ik aan hun gevecht. 💕’Remember them’

De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is een eendaags wandelevenement georganiseerd door Le Champion. (bron Pink Ribbon) 16 September was ik daar met Mona en Hakima 10km wandeling.

Dankbaar voor samen wandelen.

Wandel je volgend jaar 2024 ook mee? 

Zaandam is een mooie stad om te winkelen of gezellig te eten. De restaurants zijn geweldig en winkelen tot je geen geld meer hebt op je rekening. Enjoy your day and know you are blessed.

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Na de zomer volgt de herfst.

Het Einde van de Zomer

De zomer, een seizoen van warmte, vreugde en avontuur, nadert langzaam zijn einde. Terwijl de dagen korter worden en de avonden wat koeler aanvoelen, bereiden we ons voor om afscheid te nemen van de zonnige dagen en ontspannen vakanties. Het einde van de zomer markeert niet alleen een verandering in het weer, maar ook een gelegenheid om te reflecteren op de afgelopen maanden en vooruit te kijken naar de nieuwe ervaringen die het komende seizoen met zich mee zal brengen.

Een Tijd van Reflectie

Het einde van de zomer biedt ons de gelegenheid om even stil te staan en terug te kijken op de avonturen en herinneringen die we hebben gemaakt. Of het nu gaat om zonnige uitstapjes naar het strand, gezellige barbecues met vrienden en familie, of gewoon rustige momenten in de natuur, de zomer heeft ons vaak de gelegenheid gegeven om te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Terwijl we de warmere dagen achter ons laten, nemen we deze herinneringen met ons mee en koesteren we ze terwijl we ons voorbereiden op de volgende fase van het jaar.

Verwelkomen van Verandering

Hoewel het afscheid nemen van de zomer soms wat melancholie kan oproepen, biedt het einde van dit seizoen ook een kans om de verandering te omarmen. De natuurlijke wereld ondergaat constante cycli van verandering, en het is in deze veranderingen dat we groei en vernieuwing vinden. Na de zomer volgt de herfst, een seizoen van prachtige kleuren, vallende bladeren en een gevoel van oogsten en voorbereiden. Het is een tijd waarin we ons kunnen aanpassen aan de verschuivende omstandigheden en nieuwe doelen kunnen stellen voor onszelf.

Vooruitkijken naar de Herfst

Naarmate de zomer ten einde loopt, kunnen we ons ook verheugen op wat de herfst voor ons in petto heeft. Denk aan gezellige truien, warme dranken, en lange wandelingen in het knisperende bladeren. De herfst is een seizoen van transformatie, niet alleen in de natuur, maar ook in ons dagelijks leven. Het is een tijd om nieuwe plannen te maken, doelen te stellen en ons voor te bereiden op de komende wintermaanden. Heb jij al nieuwe plannen gemaakt?

Reflecteren

Het einde van de zomer is meer dan alleen het einde van een seizoen; het is een kans om te reflecteren, verandering te omarmen en vooruit te kijken naar wat de toekomst brengt. Terwijl we afscheid nemen van de warmte van de zomer, kunnen we de herinneringen en lessen die we hebben opgedaan met ons meedragen. Laten we openstaan voor de komende veranderingen, wetende dat elk seizoen zijn eigen schoonheid en waarde heeft. Dus laten we samen proosten op het einde van de zomer en verwelkomen we de prachtige transformaties die de herfst met zich mee zal brengen. Cheers!

Na de zomer volgt herfst Joyousness me-time Verginia Spier

Joyousness me-time

Verginia Spier 

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

De kracht van innerlijke leiding

De kracht van innerlijke leiding. Joyousness me-time. Verginia Spier
moodboard Verginia Spier

Het leven heeft me op een prachtige reis geleid, en onderweg heb ik ontdekt dat mijn kernwaarden mijn trouwe kompas zijn. Ze vormen de fundamenten van wie ik ben en hoe ik in de wereld sta.

Moodboard maken

Meditatie is voor mij een dagelijkse gewoonte geworden. Het is mijn moment van innerlijke vrede, waar ik mijn gedachten kan laten stromen en mijn geest kan verfrissen. Het helpt me om dichter bij mezelf te komen en innerlijke rust te vinden te midden van de drukte van het leven.

Professionaliteit is een principe dat ik in mijn werk koester. Het betekent voor mij niet alleen mijn taken serieus nemen, maar ook eerlijkheid en respect tonen in mijn interacties met collega’s en klanten. Ik streef er altijd naar om te groeien en te evolueren in mijn vakgebied.

Empathie is een hoeksteen van mijn relaties. Ik geloof dat we allemaal onze eigen strijd voeren, en door te luisteren en begrip te tonen voor anderen, kunnen we dieper verbonden raken. Het is mijn doel om anderen te ondersteunen en te helpen, zelfs als dat betekent dat ik een stapje buiten mijn comfort-zone moet zetten.

Respect is een waarde die ik hoog in het vaandel draag. Het gaat verder dan beleefdheid; het betekent het erkennen van de waardigheid en de unieke perspectieven van anderen. Het draagt bij aan positieve relaties en een harmonieuze samenleving.

Ontspannen is mijn manier om in balans te blijven. Het helpt me stress te verminderen en te genieten van het moment. In de drukte van het dagelijks leven neem ik bewust de tijd om te ademen en te ontspannen, wetende dat het mijn welzijn bevordert.

Vertrouwen is de lijm die mijn relaties samenbindt. Het begint met vertrouwen in mezelf en groeit uit tot vertrouwen in anderen. Ik geloof dat eerlijkheid en integriteit de bouwstenen zijn van elk duurzaam partnerschap.

Liefde is de kracht die me drijft om te geven en te ontvangen. Het is de bron van mijn mededogen en mijn verlangen om anderen te helpen. Liefde is de warmte die ik deel met mijn dierbaren en de wereld om me heen.

Integriteit is mijn innerlijke kompas. Het betekent eerlijk en ethisch handelen, zelfs als niemand kijkt. Het geeft me voldoening en vertrouwen in mijn beslissingen.

Deze waarden vormen mijn persoonlijke reis. Ze leiden me door de uitdagingen van het leven. Ze geven betekenis aan mijn pad en helpen me om een positieve impact te hebben in de wereld. Met mijn waarden als mijn gids, weet ik dat ik altijd de juiste weg zal vinden. 

Wil je meer lezen over me-time of een programma volgen http://me-time-verginiaspier.com

Jopyousness me-time

Verginia Spier

zorg goed voor jezelf

jij bent belangrijk

Joyousness Me Time