• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Me-time in Barcelona

Barcelona

Dit is deel 2 van mijn vakantie en hoop dat je het eerste deel gelezen hebt ‘Figueres en Cadeques’.

Terugdenkend aan wanneer ik voor het laatst in Spanje was, kwam ik erachter dat ik in Barcelona al meer dan 30 jaar voor het laats was. Dat is erg lang geleden. Altijd wel gedacht dat ik ooit een citytrip wilde maken. Niet gedaan dus. We rijden vandaag met de bus naar Barcelona. Stadsrondrit haven, bisschoppelijk paleis, de Barrio Gotica, Pueblo Espanol een openluchtmuseum. 

Gaudi

Kathedraal Sagrada Familia is ontworpen door Antoni Gaudi. Momenteel zijn ze bezig met het restaureren en hopen dit in 2026 af te ronden. Er zijn van de 12 torens 8 gerestaureerd en de 12 torens betekenis staat voor de apostelen. Drie gevels worden nog gebouwd met de betekenis geboorte, leven en dood van Jezus Christus. Gaudí was nooit getrouwd geweest. Hij was wel verliefd op de dochter van een rijke tekstielfabrikant. Hij was net afgestudeerd en het verhaal gaat als volgt dat hij niet veel geld had en niet mocht trouwen met de dochter. Hij heeft zich gestort op zijn werk en de rest is geschiedenis. Barcelona is vol met vele gebouwen van Gaudi. Het verhaal gaat dat hij zijn vrienden had gevraagd mocht hij overlijden dat hij begraven wilde worden in de kathedraal. Dat is ook gebeurd. Gaudí stijl is voor Spanje, modernisme de Fransen, art de nouveau de Duitsers, jugendstil.

Korte samenvatting van de gids over Barcelona

Let op de lantaarnpalen die in volle design zijn ontworpen en stijlvol in de stad te zien zijn. Vroeger werden deze met de winter verwarmt. Het is echt een artistieke manier om te zien. Geen foto van kunnen maken.

100.000  Platanus hispanica bomen 

50.000 palmbomen te vinden 

De winkels zijn zeven dagen open

Fietspad is op het midden van de weg. Is veel veiliger. Er zijn overval veel steps te zien en iedereen heeft er één. Geweldig om te zien ik wil er ook eentje. In Nederland is het nog niet akkoord een step in het verkeer. in Kopenhagen waar ik een maand geleden was, is het nummer 1 en dan nummer 2 de fiets. Ik wil zelfs een helm dragen. Het voelt als vrijheid daar pleit ik voor.

Fc Barcelona stadion Camp Nou, het voetbalstadion van Barcelona. 

Wanneer je de trap oploopt dan waan je, je al aanwezig dichtbij het voetbalstadion. Het is best een grandeur met de beste en grootste uitzicht die ik ooit heb gezien. Groot reclame bord met de tekst ” The big picture: Making History together.” Groots en samen met foto’s van bekende spelers. Er is plaats voor 100.000 toeschouwers. 105 in-uitgangen om binnen 20 minuten alle toeschouwers naar buiten te lopen. Eind van dit jaar gaan ze het verven. Het stadion is gebouwd door een Zwitser Hans Gamper 1899. De club heeft 140.000 leden zij hebben vijf jaar hun lidmaatschap vooruit betaald om ‘camp nou’ te bouwen. Ze hebben 12 sport afdelingen. 

Kaartje kost €31.,00 voor rondleiding . Standbeeld van Johan Cruijff ik moest op de foto, dit kan je niet navertellen.

Uitzicht vanaf MNAC

Me-time in Barcelona

Je kunt er uren wandelen, shoppen, eten, drinken, parken bezoeken, musea’s en meer. Ik kom zeker terug om dit alles te ervaren want in 1 dag zie je niet alles in zo een mooie stad. Groot van inhoud en aantal inwoners, met de voorsteden mee geteld volgens de informatie van de gids. Ik had iets langer bij MNAC: Museo Nacional D’art de Catalunya wil blijven. De sfeer is goed en het uitzicht onbetaalbaar. Dus ik kom zeker daar terug om gewoon op een bankje te zitten en te genieten van de middag view. Misschien samen picknicken met een glas sangria. Cheers…

Extra informatie

Foto’s gemaakt met iPhone 12 en Samsung note 20

14.104 stappen

8,8 km

646 Kcal.

7 juni 2022

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Labels:, , , , , , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time