• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Best black female empowered books.

Writers

Rupi Kaur Milk and Honey

Dr Shefali Radical Awakening 

Viola Davis Finding me

Gabrielle Union We’re going to need more wine

Taraji P. Henson Around the way girl

Michelle Obama Becoming

 

Reading and hearing every word of these books were phenomenal. I loved their stories They all are unique in there own way.

Follow your dream

Biography 

Iedereen heeft een verhaal te vertellen, als je het durft. In de maanden maart en april heb ik veel gelezen over ‘sterke vrouwen zwarte schrijfsters’. Empowerment in elke ontwikkeling en reflectie die ze hebben meegemaakt. Als zwarte vrouw maak je veel mee, Ik kan het weten en het gaat nu niet om mij in deze blog. Hun verhalen lezen waren, sommige stukken rauw geschreven, puur, kwetsbaar en leerzaam. Bijna soms naakt zou ik willen zeggen. Alles werd gedeeld niets werd vergeten, dus niemand kan iets anders over ze schrijven. 

De kracht

Waar zat dat in? Het is vallen en opstaan in het leven en deze vrouwen hebben dat ervaren. Ieder op hun eigen manier. Ik ga niet op de inhoud in van de boeken, omdat ik wil dat je het leest en zelf ervaart wat je ervan vindt? De passie, bloed, zweet, tranen, liefde alles zit in de biografische/ educatieve lees momenten. Dat konden zij schrijven in hun boek. Grote respect en overtuiging dat je alles aan kan in dit leven.

‘find me’

De pijn 

Bij ieder boek is het thema anders, voorbeeld verlies, ouders of kinderloos. Wat is jouw verhaal? Wat heb jij geleerd van je momenten? Hoe Viola over haar jeugd verteld en Taraji in de liefde gelooft en hoe ze ermee omgaat? Hoe Gabrielle haar vrouwelijkheid ontdekt? Hoe Michelle Obama bij zichzelf blijft?  Hoe Rupi Kauri op een poëtisch manier haar kwetsbare levenservaring deelt. Interessant is dat dr. Shefali bewijst wetenschappelijk ‘vrouwen de waarheid’. Ik hoop dat je alle boeken gaat lezen. Wanneer je gaat luisteren zijn deze boeken ingesproken door de auteurs. 

De liefde in deze boeken

Allen delen ze hun ervaringen in de liefde. We leren al vroeg als kind altijd sprookjes van de prins op het witte paard en ze leven nog lang en gelukkig. Soms wel en soms kan het anders lopen. Niet bij iedereen lopen de gelukkig jaren goed af. Dat maakt wel het leven, waar we veel van kunnen leren en erover praten. Deze vrouwen empoweren de volgende generatie vrouwen.  

‘sending love’

Het overleven

Wat ik boeiend vind aan hun boeken is dat ze alle zes op hun eigen manier een bekendheid hebben bereikt. Hoe de lader van de maatschappij te bestijgen? ‘No matter what’ of ‘walk your talk’. Ze zijn voor mij overleveraars. Op hun eigen leven terugkijkend naar hun levensverhaal/kennis/ervaring. Ze zijn een voorbeeldfunctie in het leven van andere zwarte vrouwen. Het herkennen van de pijn, liefde, doorzetten de kracht vinden en de verschillende kleuren van zwart zijn. Niemand weet hoe hard je moet werken, om te overleven en je plek te vinden in deze wereld. 

Welke boek heb jij voor het laatst gelezen?

Welk biografische boek heb jij gelezen? Wat heb je ervan geleerd? Reflectie vragen om over na te denken of even bij stil te staan?

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk 

PS mijn blog is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en niet op de inhoud van de boeken. Passie van lezen is beleven en met empathie een boek lezen. De inhoud begrijpen en delen en laatste doe ik graag.

Boek me-time Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk Auteur Verginia Spier

winkel https://verginiaspier.com/winkel/

BoekenBoeken

Labels:, , , , , , , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time