• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Me-time en Pink Ribbon wandeltocht 2022

Betere overleving borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2021 waren er in Nederland ongeveer 18.000 borstkankerdiagnoses. Dit is inclusief een mogelijk voorstadium van borstkanker: ductaal carcinoom in situ. Elk jaar krijgen zo’n 2.440 mensen dit voorstadium. Dit kan borstkanker worden. Daarom krijgen deze mensen wel een behandeling. 

De 5-jaarsoverleving van borstkanker is de afgelopen 60 jaar – mede dankzij onderzoek – flink verbeterd. Van 52% in 1955 naar 89% nu. Artsen onderzoeken hoe ze de behandeling nog beter kunnen maken en de gevolgen minder ingrijpend.

Bron https://www.pinkribbon.nl/over-borstkanker/cijfers-en-feiten.html

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. 

Daarom wandel ik de Pink Ribbon Dam tot Dam wandeltocht 2022. ik had me aangemeld voor de 10km wandeling. Meestal zes of zeven kilometer haal ik wel op een dag volgens mijn iWatch. Deze extra kilometers is voor het goede doel. Mijn roze joggingpak aangetrokken en ik ben er klaar voor. De start is bij Dam tot Dam park in Zaandam. 

Mijn eerste keer dat ik over borstkanker hoorde, was ik 12 of 13, mijn buurvrouw die uit het midden van Nederland kwam vertelde het ons. Gezellige buurvrouw met vier kinderen en Spaanse man. Vroeger was het nog dat je bij je buren kon binnenlopen. Sociale betrokkenheid was groot en we vertrouwde elkaar. Ik was 12 of 13 toen ik hoorde dat ze ziek was. Toen ze thuis kwam had ze nog maar één borst. Het zag er niet prettig uit de wond te zien. Ze sprak er open over en deelde al haar verhalenmet ons. Ik was 15 of 16 dat ze overleed. Ze rust in vrede.

Ode aan vriendin met naam S

S. had ik als collega ontmoet op het werk. Zij had naast haar part-time werk een bedrijf waarin ze mannen leerde op een ouderwetse techniek hun baard scheren. Ik vond het fascinerend hoe ze dat vertelde het les geven. Ze werd ziek, borstkanker geconstateerd. Chemotherapie ik ging regelmatig mee, omdat ze dan afleiding had over mijn verhalen die ik deelde: studie, werk, kunst van alles en nog wat. Na de chemo ging het goed. Schoon verklaard en ze kon weer verder met haar leven en bedrijf. Ze reisde ontmoette een man en die belde me op een dag, dat de kanker weer terug was. Ergens anders in haar lichaam. Optimist als ik ben dacht ik dit zou ze ook met chemokuur bestrijden. Wat een gevecht in haar lichaam en artsen die haar opgaven. Tot het einde van haar leven heeft ze alles gedaan om te overleven. Ze was thuis bij haar man overleden. Waardige afscheid. Ze rust in vrede. 

Ode aan O 

Binnen de bankwereld groeit het soms tot één grote familie. Zo leerde ik O kennen. Amsterdams, grappig, stout en gezellig. Hard werkende vrouw, getrouwd en twee kinderen. Ik was ook blij dat ze open was in haar me-time interview over borstkanker. Deze openheid heeft ze altijd gedeeld op Facebook. Alle chemotherapie alle informatie van de dokters. Dit jaar in januari 2022 is ze overleden zo een mooi mens. Vrolijk, energie, sprankelende moeder voor haar kinderen en liefde voor haar man. De openheid en vrolijke lach van haar mis ik nog steeds.  Ze rust in vrede. 

De namen heb ik voor de nabestaande uit respect niet volledig genoemd in deze blog!

17 september 2022

wandel ik de Dam tot Dam wandeltocht. 

Mijn start is bij de Dam tot Dam Park in Zaandam waar mijn eerste stempel is. Er is al een hele grote groep mensen aanwezig en ze lopen allemaal dezelfde richting, dus ik kan ze volgen. Het is onderweg afwisselend weer een stortbui en dan weer zon met witte wolken en op de achtergrond een blauwe hemel. Gelukkig in de 2 uur dat ik wandel vallen de regenbuien mee. Wanneer ik op het einde mijn laatste stempel en medaille in ontvangst neem, word ik tegengehouden om een foto te maken met de tekst ” I did it” Natuurlijk doe ik mee en er worden vier shoots gemaakt. Ik loop verder en ben bewust van de 10 kilometer wandeling alleen maar ook samen. Ik kijk omhoog naar de hemel. ‘Ik wandel voor jullie, Xxx”

Dam tot Dam wandeltocht 2022

Volgend jaar weer…

Joyousness me-time

Verginia Spier

Zorg goed voor jezelf

Jij bent belangrijk

Labels:, , , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time