• Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

  • Joyousness Me Time

    Joyousness Me Time

    Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

For me, life is love

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Nural Karabulut, Ik stelde haar drie vragen over me time.

Wie ben ik? (Privé)

Ik ben Nural en trotse moeder van twee bengels. Samen met mijn vriend Marcel en onze kinderen wonen wij in het mooie en gezellige Amsterdam-Watergraafsmeer. Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse maar daar hoor je verder niets van hoor . Ik ben een stier en dat maakt het dat ik er van hou te weten waar ik aan toe ben en het liefst ook nog eens wanneer. Een echte planner dus. Marcel is er wel blij mee gelukkig , ik herinner hem ook vaak aan zijn afspraken .Het brengt ook nog een wat vervelende eigenschap met zich mee namelijk dat ik erg veeleisend ben. En dat dan voornamelijk van mijzelf. Ik ben een erg opgeruimd typetje en mijn huis is mijn baken van rust. Het eerste wat ik doe als ik thuis ben is de kaarsen aansteken : knus en gezelligheid is wel mijn ding.

Ik heb mijzelf een aantal jaren geleden voorgenomen mij niet te laten leiden door de waan en hectiek van de dag en alles en iedereen. Mijn gezin en geluk staan op nummer 1. Wat er ook is , nooit met stress of haast de deur uit , dat is echt een No Go. Niet alleen voor ons maar zeker voor de kinderen. We spreken elkaar daar ook op aan. Ja, zelfs de kinderen : “mama , wij haasten ons toch nooit ? “.

Ik kan gelukkig worden van hele kleine dingen. Van een wandeling in het park met de dauw nog in de lucht tot de schaterlachen van mijn kinderen. Cliché maar waar : het leven is kort . Als ik het mag meemaken en ik ben bejaard, dan zijn het mijn herinneringen die mij bijblijven en niet die ene carrière move. Voor mij draait het leven om liefde.



Wat doe ik(werk)

Ik werk voor een internationale bank waar ik kleinbedrijf klanten bedien. Een baan met veel deadlines en service level agreements. Daarin kan ik mijn grenzen goed aangeven en ben redelijk assertief. Een sterk staaltje communicatieve vaardigheden komen dan ook erg van pas. Ik ben mij wel aan het opleiden en oriënteren om ooit een andere weg in te slaan. Dit jaar start ik bijvoorbeeld met mijn lang gekoesterde wens NLP . Master zal snel volgen heb ik het vermoeden.



Mijn wens met me-time nemen is………

Rusten. Vaak in de vorm van even niets doen wat in de praktijk erg moeilijk blijkt te zijn. Regelmaat is ook heel belangrijk zoals voldoende slaap en dagritmiek. Al laat dat zich niet altijd plannen met twee kinderen. Ik ben dol op series en films en dat soort momenten geven mij ook erg veel bevrediging. Van dutjes kan ik ook erg gelukkig worden. Ik moet nog wel leren ‘ontfocussen” dat is mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar.


Je top drie zijn:

1. Met stíp op nummer 1 : KOFFIE !Of het nou een werkdag of vrije dag is: Mijn medium latte bij de koffiezaak bij mij op de hoek sla ik nooit over. Het is een gezellige komen en gaan van de buurt (moeders) en je maakt er altijd een praatje. Ik geloof erg in hoe je je dag begint : zonder stress en met rust. Dat zal zich door de hele dag en je gezin doortrekken.

2. Naar de nagelstudio of ‘even’ naar de kapper. Lekker een drankje of hapje doen kan uiteraard niet ontbreken in mijn lijst. Het maken van eten én het nuttigen daarvan is een van mijn favoriete bezigheden. Me-Time is ook definitly het moment dat de kindjes op bed liggen en wij samen een glas wijn drinken op de bank.

3. Ondanks dat ME time iets voor jezelf impliceert is het voor mij geen vereiste dat ik het in mijn eentje doorbreng. Het meest gelukzalige moment voor mij is als ik samen met mijn vriend iets met onze kinderen onderneem. Een filmpje , musea , theater , festivals of weekendjes weg. Je kan het zo gek niet bedenken en wij doen het samen. Vakanties plannen en ernaar toe leven is ook een waar feestje. Zo nu en dan ook met onze familie , super gezellig. Daarnaast gaan wij saampjes 1x per jaar een lang weekend weg : worden wij hele blije ouders van!

Dank je wel Nural voor je me-time ervaring delen. Succes met de NLP opleiding.


Joyousness me time


Me time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Verginia Spier

Trackback van jouw site.

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time