• Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Nu is het moment mijn alles: ik koester het

Over mooie mensen gesproken die je ontmoet in je leven, wil ik je voorstellen aan Justine Kluen. Ik stelde haar drie vragen over me time.

Wie ik ben, wat ik doe en wat mijn ultieme Me-Time is:

Als creatieve duizendpoot en moeder van twee opgroeiende kinderen is Me-Time een belangrijk onderdeel van ons gezamenlijk leven. Iedereen in het gezin bakert dat vrij makkelijk af. Als moeder zijnde vind ik dat soms wat lastiger en voel ik mij al gauw schuldig, omdat ik 24/7 ‘on call’ ben. Daardoor loopt de privé tijd en de werktijd nogal eens door elkaar. De kinderen gaan hun eigen gang en hebben daar duidelijk minder moeite mee.

Ja, zoals ik al noemde, voor mij is de balans tussen ‘werk’ en privé niet echt aanwezig, in die zin dat ik officieel niet ‘werk’. Dat wil zeggen niet binnen een loondienst constructie.
Natuurlijk ‘werk’ ik wel als algemeen manager binnen mijn eigen gezin met twee tieners: zorg voor de logistiek, financiën, catering, planning, continuiteits-bewaking, in- en verkoop/kringloop en veiligheid zodat een ieder zich geborgen en gekoesterd weet. Dat is al een dagtaak op zich.

Daarnaast ben ik een creatief die dag en nacht creëert, dit doe ik eerst in concepten en vervolgens zet ik deze ofwel in de etalage van ‘CC Proof’ of ik werk ze zelf verder uit en maak hier dan een prototype van. Dit kunnen objecten en projecten zijn maar ook tv formats. Een van mijn absolute passies is de wereld te verbeteren door handreikingen te doen richting een optimaler geluksgevoel en dit voor iedereen toegankelijk te maken. Dit kan via Colour-Coaching, voedingsadvies of hele praktische hand-outs.

Zo ben ik momenteel bezig met het schrijven van de Tool-Kit: Happy Power welke een ieder die worstelt met depressiviteit, eenvoudige mogelijkheden bied om hier vat op te krijgen en deze te gebruiken om meer tot je ware zelf en levensdoel te komen.
Zelf heb ik dit proces ook doorgemaakt en het brengt je terug bij de oervraag: Wat doe ik hier eigenlijk en waar dient mijn leven toe? Deze existentiële vragen dragen een soort ‘nul-meting’ in zich, ze nodigen je uit jezelf opnieuw neer te zetten, op een manier die authentiek is en klopt met je diepste zielsverlangen.

In mijn optiek is depressiviteit dan ook een soort ziele pijn, het is een pijn die het verlangen naar ‘verlossing’ allesomvattend maakt en derhalve door erg weinig mensen wordt begrepen laat staan geaccepteerd. Dat maakt het voor de mensen die er aan lijden enorm moeilijk om erover te praten en het überhaupt te delen met hun omgeving. Het is voor de naasten die deze pijn niet kennen haast onmogelijk om het ‘in te voelen’ en er gewoon ‘te zijn’ voor de ander. Vandaar mijn Happy Power Tool-Kit. Voor meer info: happypower.info

Ik ben blij met mijn leven en natuurlijk blijf ik verlangen, maar het belangrijkste wat je jezelf in het leven kunt geven is het vertrouwen dat niets blijvend is, ook dat kan heel troostend zijn. Jaren lang heb ik geluk en geluksgevoel gewantrouwd omdat ik wist hoe vluchtig het was. Tegen deze vluchtigheid had ik een enorme weerstand en kon met moeite genieten van ‘het moment’. Nu is het moment mijn alles: ik koester het en wanneer het iets is wat ik liever niet lang bij me heb, verheug ik me erop dat het weer voorbij zal gaan.

Zo ontstaat er ruimte om echt te genieten maar ook om bewust dat te creëren wat je voor jezelf wenst. Dus hoe dan ook kun je in drukte, chaos en het vele ‘moeten’ je zelf die lucht en ruimte geven waarbinnen je authentieke zelf kan en mag bestaan, waardoor je verankerd blijft met je oorsprong, je blije verwonderende zelf en dat is wat mij betreft de onovertroffen Me-Time.

Justine Kluen

Dank je wel  Justine voor het delen van je me-time.
Joyousness me time

Me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk

Verginia Spier

Trackback van jouw site.

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time