• Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

me-time zonder mobiel

Afgelopen weekend had ik mijn mobiel uit. Ik wilde mezelf testen op me-time zonder mobiel. Na het wakker worden op zaterdag, wilde ik muziek luisteren dat kon niet. Al mijn muziek zit in mijn mobiel. In de ochtend was ik gelukkig druk bezig met het huishouden, boodschappen halen. Ik dacht even niet meer aan mijn mobiel aanzetten. Maar toen ik ging zitten met mijn zelfgemaakte cappuccino had ik behoefte aan mijn mobiel. Gewoon lekker ontspannen zitten en wat typen? 


Wat zou ik doen:

Gewoon lekker scrollen op Facebook. Even snel twitter lezen zodat ik weet waar het in de wereld omgaat? Flipboard bekijken, waar de sterren mee bezig zijn? LinkedIn lezen en aanvinken wat voor interessant geschreven is? Pinterest plaatjes scrollen en je eigen foto’s toevoegen.


Dat doe ik dus dit weekend niet!


Deze zaterdag nog 1 dag te gaan ik kan zonder mijn mobiel. Pas maandag mag min mobiel weer aan! Ik denk: “Hoe ga ik mezelf vermaken, want ik kan ook niemand bellen!” Ik pak de fiets en rij naar het park! Na een uur fietsen, kom ik thuis. Lunch en voorbereiden diner vanavond. 

Vrienden geloven me niet

Ik heb me uitgesloofd in mijn keuken en ga een gezellige avond met vrienden tegemoet. Ze vinden me raar iedereen heeft zijn mobiel aan en ik niet. Ik leg uit dat ik het wel rustig vind en me niet meer zo druk, maak over wat er op het internet gebeurd. Ze geloven me niet. Ik lach er hard om en we lachen samen. De avond verloopt gezellig en het wordt laat.


Zondag ochtend, mis ik echt mijn muziek en zet de tv aan, op de radio zender en ik wordt er altijd rustig van. Afkick verschijnselen, misschien. Ik weet het niet? Vooral op zondag ochtend ben ik meestal actief op mijn mobiel. Voorbeeld tweet plaatsen, Facebook zakelijk quote schrijven, me-time ervaring delen. Enz. 

Resultaat 

Het valt mij op dat ik meer tijd voor mezelf heb. De rest van de dag ben ik rustig en geniet ik van mijn omgeving, de mensen waar ik omgeef en vergeet mijn mobiel de hele dag. Ik geef me over aan wat er is. Zo een mooie zondag. 

Rust, geen druk van erbij willen horen of iets gemist. Echt me-time nemen zonder mobiel.
Joyousness me time

Verginia Spier
Ps maandag half uur online ik ben trots op mezelf❤️

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time