• Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk

 • Joyousness Me Time

  Joyousness Me Time

  Zorg goed voor jezelf. Jij bent belangrijk.

Iets wat je echt alleen wilt doen!

Begin vandaag

Soms zijn er van die momenten dat je gewoon even alleen wilt zijn. Niet omdat je anderen niet waardeert, maar omdat je soms gewoon je eigen gezelschap nodig hebt. 

Dit zijn de me-time momenten die je weer opladen, je weer in contact brengen met jezelf en je een diep gevoel van rust geven. Hier is een blog over die speciale momenten en activiteiten die je echt alleen wilt doen.

1. Wandelen in de natuur

Er is niets zo verkwikkend als een lange wandeling in de natuur. Het geluid van de bladeren die ritselen in de wind, de geur van vers gras en de aanblik van de uitgestrekte velden of dichte bossen – het brengt je terug naar de basis. Alleen wandelen geeft je de tijd om je gedachten te ordenen en echt te genieten van de schoonheid om je heen zonder afleidingen. Het is een perfecte manier om je geest te verfrissen en je ziel te kalmeren.

2. Lezen van een goed boek

Boeken hebben de magische kracht om je mee te nemen naar andere werelden. Het is een heerlijke ontsnapping uit de dagelijkse realiteit. Alleen lezen betekent dat je helemaal kunt opgaan in het verhaal, zonder onderbrekingen. Je kunt lachen, huilen en meeleven met de personages op een manier die alleen kan als je helemaal in het moment bent.

3. Een bezoek aan een museum

Musea zijn stille heiligdommen van kunst, geschiedenis en cultuur. Het verkennen van een museum in je eentje laat je toe om op je eigen tempo te gaan, stil te staan bij de stukken die je echt interesseren, en na te denken over wat je ziet. Het is een verrijkende ervaring die je nieuwe perspectieven kan geven en je creatieve geest kan aanwakkeren.

4. Meditatie of yoga

Mediteren of yoga beoefenen in je eentje biedt de kans om je helemaal op jezelf te richten. Het helpt je om je lichaam en geest te verbinden, spanningen los te laten en innerlijke rust te vinden. Het is een intieme en persoonlijke ervaring die je de ruimte geeft om echt naar binnen te keren en contact te maken met je diepste zelf.

5. Schrijven in een dagboek

Dagboek schrijven is een prachtige manier om je gedachten en gevoelens te ordenen. Het is een veilige plek waar je alles kunt delen zonder oordeel. Alleen schrijven geeft je de vrijheid om eerlijk en open te zijn, om je dromen en angsten te verkennen en om duidelijkheid te krijgen over wat echt belangrijk voor je is.

6. Tuinieren

Er gaat niets boven de voldoening van werken in je eigen tuin. Het planten, verzorgen en zien groeien van bloemen en groenten geeft een diep gevoel van voldoening. Het is een activiteit die je helemaal in het moment trekt en je helpt om te ontspannen. Tuinieren in je eentje biedt je de gelegenheid om je verbonden te voelen met de aarde en je zintuigen te verfrissen.

7. Koken voor jezelf

Koken kan een meditatieve en creatieve bezigheid zijn. Wanneer je alleen kookt, heb je de vrijheid om te experimenteren en te genieten van het proces zonder druk. Het gaat niet alleen om het eten, maar ook om het ritueel van bereiden en proeven. Het is een vorm van zelfzorg die je voedt, zowel lichamelijk als geestelijk.

8. Een film kijken

Er is iets speciaals aan het alleen kijken van een film. Je kunt de film kiezen die je echt wilt zien, zonder compromissen. Je kunt lachen, huilen of gewoon genieten van het verhaal zonder je zorgen te maken over de reacties van anderen. Het is een moment van pure ontspanning en plezier.

9. Reizen in je eentje

Solo reizen is een avontuur dat je de kans geeft om echt onafhankelijk te zijn. Je kunt je eigen route bepalen, nieuwe mensen ontmoeten en jezelf uitdagen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het is een kans om je grenzen te verleggen en jezelf beter te leren kennen. Je hoeft niet ver te gaan voorbeeld andere stad die je nog niet kent!

Uiteindelijk…

Soms zijn de momenten die je alleen doorbrengt de meest waardevolle. Ze bieden je de ruimte om te reflecteren, te ontspannen en jezelf te herontdekken. Of het nu gaat om een rustige wandeling, een inspirerend boek of een solo reisavontuur, deze activiteiten geven je de kans om echt in contact te komen met jezelf en je eigen behoeften. 

Dus neem de tijd om van je eigen gezelschap te genieten en ontdek de vreugde van alleen zijn.

Met compassie en begrip,

Joyousness me-time

Verginia Spier 

Zorg goed voor jezelf. 

Labels:, , , , , , , , ,

Verginia

me-time is tijd nemen voor jezelf. Jij bent belangrijk. Mijn naam is Verginia Spier Voor mij is me-time begonnen door te hard werken en niet echt de tijd nemen voor mezelf. Nu blok ik 1 keer per maand tijd voor mezelf. Hoe doe jij dat of op welke momenten is voor jouw, me-time? Enjoy every moment.

Joyousness Me Time